Over Planhold Laatste nieuws Vacatures Contact Portal Sitemap

2004

21 december 2004
Eindejaarssprint ingezet!

Omdat veel kabelmaatschappijen en internet providers hun targets nog willen/moeten halen is de traditionele eindejaars sprint weer begonnen. Overal is het dan ook even topdrukte. Aangezien deze drukte synchroon loopt met de uitrol van het nieuwe Voice over Internet Protocol (VoIP) is het in bepaalde regio's extra druk.

14 oktober 2004
Planhold BelgiŽ aan de slag voor Telindus

Panhold BelgiŽ gaat voor het Belgische Telindus aan de slag. Telindus werkt voor opdrachtgever Telenet, overigens ook een belangrijke opdrachtgever van Planhold zelf, om de uitrol van aDSL technisch voor hen te verzorgen. Planhold is gevraagd om te assisteren bij de thuisservice. In eerste instantie gaat het om een tiental monteurs.

Links in dit bericht:
http://www.telindus.be
http://www.telenet.be

21 september 2004
Speedlinq helpdesk als drie na beste!

De helpdesk van Speedlinq komt als drie na beste uit een onderzoek van het blad ComputerTotaal! Bij het onderzoek is gekeken naar de technische kennis van de helpdesks van een flink aantal internet service providers, overigens zonder dat de helpdesk van het onderzoek op de hoogte was.

Planhold verzorgt sinds de zomer van 2003 voor Speedlinq de eerstelijns helpdesk inclusief het incident management.

28 juli 2004
Topdrukte voor Casema

Ondanks de traditionele zomerrecessie, nemen het aantal servicestops die door Planhold verzorgd worden voor Casema, een ware vogelvlucht. De vakantieperiode leidt vaak tot een daling in het aantal servicestops. Deze daling zet zich vaak begin juni in en duurt veelal tot eind augustus. De maand augustus is echter al bijna aangebroken. In tegenstelling tot de overige gebieden, waarin er geleidelijk is afgeschaald en de Planhold medewerkers via een roulerend systeem effectief gebruik maken van de vakantieperiode, worden het aantal man in Casema gebied voortdurend opgeschaald en stijgt het aantal stops tot de hoogste van de afgelopen maanden. Ook de forecast van Casema heeft niet gewezen op een dergelijke stijging in stops. Middels effectieve planning en het flexibel op- en afschalen van de workforce uit andere regio's ten behoeve van Casema, worden deze onverwachte pieken door Planhold doeltreffend aangepakt en ondervangen. Op deze manier is Planhold in staat om zelfs bij relatief grote fluctuaties haar servicelevels te waarborgen en full service in de ruimste zin van het woord aan haar opdrachtgevers te bieden.

13 juli 2004
Nieuwbouw hoofdkantoor vordert gestaag!

De nieuwbouw van het Planhold hoofdkantoor vordert gestaag. Op de locatie in Lijnden is bouwbedrijf Slavenburg druk bezig met de opbouw van het casco.

5 juli 2004
Nieuw technologisch testcentrum

Planhold leads you into the future' is een kreet die in het verleden veel door Planhold is gebezigd. Maar Planhold heeft altijd scherp naar de toekomst gekeken en doet er daarom ook alles aan om zich de laatste technologische ontwikkelingen eigen te maken. Om die reden is er een heel nieuw technologisch testcentrum ingericht, waarin niet alleen nieuwe verbindingstechnieken kunnen worden uitgeprobeerd, en onze medewerkers trainingen kunnen volgen, maar hier probeert Planhold de laatste technologische ontwikkelingen nauwgezet te volgen en te beheersen.

2 juli 2004
Ook RMA afhandeling voor Tiscali

Tiscali heeft besloten de RMA afhandeling van haar Doe-Het-Zelf pakketten geheel bij Planhold neer te leggen. Voorheen nam Tiscali deze werkzaamheden zelf voor haar rekening, maar omdat Tiscali zich meer en meer wil toeleggen op haar core-business en niet op de randwerkzaamheden, was deze stap een logische stap.

29 juni 2004
Aanhoudende drukte

De zomerperiode betekent traditioneel vaak een sterke daling in het aantal opdrachten. Het aantal huishoudens die zich in deze periode met een internet- of telefonieverbinding bezig houdt ligt vaak beduidend lager dan voor en na de zomermaanden. Het warme weer en vakantie is hier vaak debet aan en dit heeft normaal gesproken zijn weerslag op onze opdrachten. Deze daling begint zich vaak eind mei al in te zetten, maar dit jaar blijft het aanhoudend druk. Het aantal servicestops lijkt de komende weken zelfs nog verder te groeien. Van een zomerdip is (vooralsnog) geen sprake.

24 juli 2004
Installaties draadloze netwerken gestart

Planhold zal voor zowel voor de eindklanten van Multikabel als voor het kleinere 'broertje' Quicknet (de aDSL-tak van Multikabel) draadloze netwerken aanbieden en de verbindingen voor 1 of meerdere PC's tot stand brengen. Multikabel speelde al langere tijd met het idee om een draadloze oplossing aan haar klanten te bieden. De ondersteuning en expertise van Planhold, die reeds een jarenlange partner is van Multikabel, versnelde het beslissingsproces hierin. Samen hebben beide partijen er voor gezorgd dat er direct van start gegaan kon worden. Inmiddels zijn de eerste tientallen klanten voorzien van een draadloze aansluiting of netwerk.

22 juni 2004
Planhold Mobile Solutions is verhuisd

Planhold Mobile Solutions, de afdeling die zorgt voor het wagenparkbeheer en inbouwstation van mobiele apparatuur, is vanuit haar basis op het hoofdkantoor verhuisd naar het Logistiek Centrum op Schiphol. Naast het feit dat de ruimte op Schiphol veel ruimer van opzet is, levert deze samensmelting een enorme efficiencywinst en kostenbesparing op voor Planhold; er hoeft namelijk geen toevoer van materialen en onderdelen vanuit Schiphol naar het Hoofdkantoor meer plaats te vinden, omdat beide afdelingen zich nu onder een dak bevinden. Bijkomend voordeel is dat wanneer monteurs bepaalde voorraad afhalen, dit direct kunnen combineren met wagenonderhoud.

15 juni 2004
Logistiek centrum breidt zich verder uit

De logistieke successen hebben zich het afgelopen jaar exponentieel ontwikkeld; steeds meer opdrachtgevers zien de meerwaarde in van het uitbesteden van de fullfillment services aan Planhold. Vanwege de schaalgrootte van de logistieke organisatie, kan Planhold uitstekend concurreren met andere logistieke partijen. Planhold weet zich door haar kennis van de markt, toegevoegde waarden zoals serviceondersteuning aan huis, testen van RMA apparatuur en een meedenkende en flexibele houding kwalitatief te onderscheiden van de rest van de markt zonder dat dit kostprijsverhogend is. Hierdoor was Planhold genoodzaakt om het logistiek centrum verder uit te breiden, met opslagcapaciteit en extra lijnen voor inpakwerk en verzendingen. Het nieuwe contract voor logistieke werkzaamheden met Tiscali geeft er blijk van dat Planhold de juiste koers aan het varen is.

27 mei 2004
Nieuw contract met Tiscali voor logistieke dienstverlening

De jarenlange relatie van Planhold met Tiscali heeft zich verder geÔntensiveerd. Al meer dan een jaar verzorgt Planhold de verzendingen van Doe-Het-Zelf pakketten en het inpakken van pakketten voor deze partner. Na een nieuwe offerte ronde is Planhold wederom als beste naar voren gekomen. De logistieke samenwerking loopt gesmeerd en Planhold heeft een geheel nieuw rapportage en tracking & tracing portaal voor Tiscali opgezet, die de accuratesse en snelheid verder heeft verbeterd. Beide partijen zijn zeer te spreken over het nieuwe contract en dit biedt weer veel mogelijkheden voor de toekomst.

25 mei 2004
Eerste paal nieuw Planhold Hoofdkantoor

Na jaren voorbereiding was het dan zover! De eerste paal van het nieuwe Planhold Hoofdkantoor, dat in Lijnden wordt gebouwd, werd door Algemeen Directeur Pieter de Klerk en zijn twee kinderen de grond in geslagen. De bouw van het nieuwe pand zal ongeveer 8 maanden in beslag nemen, alvorens de verhuizing kan worden ingezet. Het slaan van de eerste paal stond niet op zichzelf, maar werd met een door bouwbedrijf Slavenburg prima georganiseerde feestelijke opening ingeluid. Het nieuwe hoofdkantoor is ťťn en al functioneel ontwerp. Het ontwerp is meerdere keren veranderd om een optimale indeling en besteding van de ruimte te verkrijgen.

13 mei 2004
Planhold stimuleert het stoppen met roken

Planhold streeft ernaar om ervoor te zorgen dat haar medewerkers er een zo gezond mogelijke levensstijl op na houden. Gezond personeel betekent vaak ook een gezonde organisatie; iets wat Planhold als bedrijf is, maar dus ook via zijn personeel naar buiten toe wil uitstralen. In januari kon het personeel zich opgeven om gezamenlijk via een lasermethode te stoppen met roken en mochten zij ook hun partners erbij betrekken. Iedereen die er in zou slagen een half jaar niet te roken, kan behalve rekenen op een gezonder lichaam, ook rekenen op vergoeding van de therapie plus een extra 'volhouders'-beloning. Inmiddels is een gedeelte weer begonnen met roken, maar is er ook nog een selecte groep mensen overgebleven voor wie de evaluatie van een half jaar in zicht begint te komen.

23 april 2004
Planhold BelgiŽ verdubbeld in grootte

Planhold BelgiŽ mag al lang niet meer het kleine broertje van haar Nederlandse tegenhanger genoemd worden. De groei van Planhold BelgiŽ is exponentieel. Het aantal medewerkers is binnen anderhalf jaar enorm gegroeid. Er is daarom grote behoefte aan meer opslagruimte en eigen wagenparkbeheer. Vooral dat laatste bleek niet echt efficiŽnt, omdat het wagenparkbeheer altijd in Nederland werd uitgevoerd. Met een eigen onderhoudsafdeling in Hasselt, is dit makken nu verleden tijd. Het voordeel is ook in Nederland merkbaar, want ook het beheer van de Nederlandse auto's die in Limburg worden ingezet, worden nu in BelgiŽ onderhouden.

 

shop