Over Planhold Laatste nieuws Vacatures Contact Portal Sitemap

Onze geschiedenis

Planhold bestaat ruim 20 jaar en is in deze periode uitgegroeid tot leidende ICT dienstverlener op het gebied van interactieve communicatie, telefonie en decoders in Nederland en BelgiŽ. Planhold is een full service organisatie die streeft naar optimale serviceverlening ten behoeve van haar opdrachtgevers. Planhold Service en levert maatwerk in de implementatie en het beheer van ICT infrastructuren. De diensten worden ondersteund door Roll out services, logistieke dienstverlening, technische ondersteuning, consultancy en call center oplossingen.

Oprichter en huidig algemeen directeur Pieter de Klerk startte in 1986 zijn eigen bedrijf Planhold. Onder de naam Planhold Computers werden, geholpen door een aantal vrienden, vanuit de bovenverdieping van een oud kantoorpand computers in elkaar gezet. Door een uitgekiend inkoopbeleid werden de verkoopprijzen laag gehouden. Het bleek een uitstekende strategie voor deze startende onderneming.

Binnen enkele jaren groeide Planhold uit tot een volwaardige marketing & sales organisatie met eigen call center faciliteiten, die zich via een conceptmatige aanpak uitstekend binnen de computermarkt wist te positioneren. In 1995 veranderde de computermarkt, computers moesten van goede kwaliteit en zeer betrouwbaar zijn. Planhold speelde direct in op deze vraag in de markt en richtte zich meer en meer op de vervaardiging van hoogwaardige (high-end) computers. De Planhold Power Station werd menigmaal door diverse gerenommeerde computerbladen verkozen tot de beste, snelste en betrouwbaarste computer die op dat moment verkrijgbaar was. Haar computers kwamen keer op keer met verve als beste uit de test en Planhold werd een exclusieve computerfabrikant. De productie werd flink opgevoerd.

Planhold behaalde uitstekende verkoopresultaten totdat de computermarkt in 1997 onverwachts in elkaar klapte. Planhold speelde snel in op deze ontwikkelingen; flexibiliteit, creativiteit en het flink aantrekken van de broekriem hebben Planhold behoed voor het lot dat vele gerenommeerde concurrenten van Planhold wel trof.

De computermarkt bleek risicovol, te grillig en door de komst van Amerikaanse computergiganten stonden de marges flink onder druk. Planhold besloot een andere weg in te slaan en benutte zijn unieke kracht en kennis om nieuwe markten aan te boren en veranderde van computerfabrikant tot service- en dienstverlener binnen de IT-sector en Telecom sector.

Planhold startte in 1997 voor A2000, het huidige UPC, met de uitrol van de eerste internet-over-de-kabel aansluitingen. Vanuit deze basis ontstond er al snel een uitgebreid, landelijk dekkend en efficiŽnt serviceapparaat met meer dan 300 IT-telecom specialisten en service-medewerkers in Nederland ťn BelgiŽ, dat zowel de zakelijke markt als de consumenten markt bediende. Door het directe contact met eindklanten heeft Planhold altijd een sterke nadruk gelegd op klantvriendelijkheid, after service en ondersteuning.

Met de komst van aDSL kregen de werkzaamheden van Planhold een extra impuls. De concurrentie tussen de kabelmaatschappijen en aDSL providers ontwikkelde zich in een hoog tempo, waardoor er nieuwe initiatieven ontstonden om zich in de markt te onderscheiden. Doe-Het-Zelf pakketten voor eindklanten zijn inmiddels een begrip. Ondersteuning en extra dienstverlening op het basis-product kreeg een steeds belangrijkere functie. On-site support, maar ook de extra diensten voor de eindklant, logistieke dienstverlening en het contact center van Planhold verzorgen in dit traject op dit moment een belangrijke functie in het full service traject van Planhold. De toenemende internetsnelheden hebben er toe bijgedragen dat er middels de aanleg van draadloze netwerkverbindingen bij consumenten en bedrijven een nieuw tijdperk is aangebroken.

shop